Iertarea – un act al ascultarii

9 08 2011
Tim Stafford spunea:” prefer sa fiu inselat de o suta de ori decat sa am o inima de piatra”.
Biblia spune: „Ingaduiti-va unii pe altii, si, daca unul are pricina sa se planga de altul, iaertati-va unul pe altul”(Coloseni3:13).
Nu poti alege pe cine va trebui sa ierti, dragostea este o porunca, iar iertarea un act al ascultarii. „aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeste pe Dumnezeu, iubeste si pe fratele sau”(1 ioan 4:21). Nu poti fi mai aproape de Dumnezeu decat de oamenii pe care ii iubesti cel mai putin. Dumnezeu pune standardul sus, deoarece dusmania este precum cancerul,iar iertarea este laserul care il indeparteaza. Amaraciunea ne tine legati de trecut, dezbina biserici, distruge familii, acreste relatii; ieratrea este cheia ce deschide catusele maniei. Adu sentimentele tale ranite inaintea lui Dumnezeu si spune: vezi daca sunt pe o cale rea…(psalmul139:24)…iti trebuie curaj, dar este felul de rugaciune la care raspunde Dumnezeu. Devine mai usor pe masura ce cresti in Hristos, intre timp trebuie lucrat l-a acest aspect. In calitate de copil al lui Dumnezeu, Duhul Sau locuieste in tine, tu numai esti rob al pacatului.(Rom 6:14) Dumnezeu stie ca este greu sa ierti ranile sapate adanc, dar El iti va da har ca sa reusesti. Sa ingadui inseamna sa ai o viziune plina de mila si sa te gandesti la circumstante obositoare. Oamenii se schimba si in timp cresc, asa ca nu insista sa te agheti de o parere limitata si expirata despre ei.
cativa  pasi in procesul iertarii sunt:
            -nu cauta razbunarea ci „biruiesteraul prin bine”(Rom12:21) Dumnezeu a spus: „razbunarea este a Mea” Eu voi rasplati”(Rom12:19)
           -nu judeca pripit; nu este intotdeauna usor, dar Judecatorul suprem a spus:” cu ce judecata judecati, veti fi judecati”(Matei7:2)
           – indreapta lucrurile; Domnul Isus a spus:”impacate cu fratele tau”( Matei5:24)nu astepta ca celalalat sa faca primul pas, fa-l tu.Pavel spuene:” urmariti pacea cu totii si sfintirea fara de care nimeni nu va vedea pe Domnul. (Evrei12:14)
           – roaga-te pt cel ce te-a ranit; oricat de mult ar parea ca nu ai nimic de castigat cand „te rogi pentru cei ce poarta rau cu tine”(Luca 6:28), sa sti ca Dumnezeu  iti da harul de a ierta si de a-l vedea pe celalalt prin ochii Lui.
Domnul sa ne ajute sa fim pe placul Lui.
cu dragoste, Daniela

Acțiuni

Information

Lasă un comentariu